מתכונ ים, בישול, תזונ ה, בישול בריא | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


מתכונ ים, בישול, תזונ ה, בישול בריא

פורסם בתאריך 11/30/2008 ע"י אורן שץ בקטגוריה כללי | צפיות: 2628 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: מתכונ ים, בישול, תזונ ה, פסטה, קינ וחים.

מקורן של מחלות × פוצות בעולם המערבי, הוא בראש ובראשו× ה בתזו× ה לקויה, עודף משקל, כולסטרול גבוה ועוד. אוכל שומ× י ורב קלוריות הוא פופולארי מאוד בקרב האוכלוסייה, בעיקר ברשתות המזון המהיר ואין מודעות מספקת לסכ× ות שהוא גורם. ב× וסף, יש להזכיר את החומרים הבעייתיים שלעיתים מוצאים את דרכם לתוכ מזו× × ו – למשל במוצרים מוקפאים ומשומרים שמכילים תוספים ומרכיבים לא טבעיים, מלאכותיים, סי× תטיים ובלתי בריאים בעליל. רק בעזרת בישול × כון ובריא, × וכל להבטיח כי גם א× ח× ו וגם ילדי× ו × ה× ה מאוכל שהוא גם טעים וגם בריא, בישול שמשלב בין טעם מוכר ואהוב של המאכלים החביבים עלי× ו ובין צו הבריאות האחרון. במילים אחרות, אוכל שיהיה מסוגל לפ× ק אות× ו, אכ גם לא יפגע בבריאות× ו.

להלן מספר טיפים של בישול בריא, אשר יהפכו את המטבח שלכם למטבח גורמה, שמוציא מתוכו רק מאכלים בריאים, מזי× ים ומפתים במיוחד. כלל ראשון של בישול בריא הוא ירקות. הרבה ירקות. ירקות מכילים ויטמי× ים רבים, שחשובים לתחזוקה תקי× ה של הגוף ומו× עים התפתחות של תהליכים הגורמים למחלות רבות. מומלץ לאכול ירקות טריים ו× קיים, בתוכ סלט ירקות עשיר או אפילו בפ× י עצמם. המהדרין יק× ו ירקות אורג× יים בלבד, × קיים מחומרי הדברה. בישול ירקות במים, הקפצה של ירקות יחד עם × תחי עוף, בישול או אפייה של ירקות בת× ור בסג× ון א× טי-פסטי – אלו דרכים × הדרות של בישול עם ירקות, בעיקר כתוספות או בארוחות בוקר.

הרבה א× שים משמיעים את הטע× ה הידועה כי אוכל טעים הוא בהכרח לא בריא ולהפכ. א× שים רבים מעדיפים להתעלם מן האזהרות ואדישים לסכ× ות שטמו× ות באכילה מופרזת של מאכלים עתירי שומן, כולסטרול וחומרים אחרים ומעדיפים להתע× ג על הרגע: הרי אין כמו צ'יפס × וטף שומן לצד המבורגר עסיסי בלחמ× ייה! לגבי העתיד – × דאג כבר אחר ככ... למרבה הצער, כאשר מתבררים ה× זקים שגרם אורח החיים הזה לבריאות× ו, בדרכ כלל בגיל העמידה, כבר מאוחר מדי. לכן, חשוב לה× חיל הרגלי תזו× ה בריאים כבר מגיל צעיר.

לפיככ, × משיכ עם טיפים טובים × וספים לדרכי בישול מומלצות ובריאות: בישול במיקרוגל, אפייה בת× ור או אידוי. אם יש צורכ לטגן, כדאי לבחור בשמן ק× ולה או שמן זית – ולא במרגרי× ה או חמאה. בכל מקרה, רצוי להשתמש במעט שמן ככל האפשר במהלכ בישול.

גם במהלכ בישול של מ× ות עיקריות, × יתן לשמור על הבריאות: כדאי למשל לק× ות רק אורז מלא ופסטה מחיטה מלאה, שהם בריאים וטעימים. קט× יות כמו שעועית לב× ה או עדשים, מומלצות גם הן עבור בישול של מתכו× ים מגוו× ים. ומה ב× וגע לבשר? בישול דגים × חשב לדרכ בריאה וטעימה להעשיר את הארוחות. גם עוף אי× ו מכיל כמויות גדולות של שומן ו× יתן לבצע בישול ברוטב דל שומן או לאפות אותו בת× ור. אם מעדיפים בישול בשר בקר – יש ל× סות ולהיפטר מהשומן לפ× י ש× יגשים למלאכה.

בכל מקרה, בישול בריא הוא לא מילה גסה. אפשר להכין מטעמים בריאים גם לילדים וגם למבוגרים, לגוון ולהפתיע בכל פעם מחדש. כדאי להעדיף בישול עם מצרכים טבעיים או אורג× יים ככל ש× יתן, להתמיד עם בישול אוכל דל שומן וכמובן להעדיף בישול על פי מתכון בריאות כלשהו, ש× יתן למצוא באי× טר× ט, בטלוויזיה ובספרי בישול. ארוחות סדירות, דיאטות מסודרות לצד תזו× ה × כו× ה, יגבירו במידה × יכרת את הסיכויים שלכם לחיים טובים יותר בעתיד. העיקר, תהיו בריאים....

אודות אורן שץ

אורן שץ

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר